Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Σαν σήμερα: Tα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της ΕΤΑΛΛΑΣ, το 1957



Στις 3 Μαΐου 1957 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της "ΕΤΑΛΛΑΣ" Α.Ε, στην Λεωφόρο Συγγρού 73. Η "ΕΤΑΛΛΑΣ" ήταν η επίσημη αντιπροσωπεία των αυτοκινήτων της Fiat και της Simca, των τρακτέρ Fiat, OM και Someca, καθώς και των ιταλικών σκούτερ της Lambretta. Την αντιπροσωπεία της Lambretta την είχε αναλάβει λίγους μήνες πρίν, την 1η Ιανουαρίου 1957. 
Η εκδήλωση των εγκαινίων έγινε στις 6.30 το απόγευμα, όπου εψάλη ο αγιασμός παρουσία διαφόρων επισήμων, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός του κόμματος των Φιλελευθέρων κ. Σοφοκλής Βενιζέλος, υπουργοί, υφυπουργοί, στελέχη τραπεζών και άλλοι. Στην υποδοχή των καλεσμένων ήταν ο κ. Ανδρέας Λάσκαρις, κύριος μέτοχος της "ΕΤΑΛΛΑΣ". 
Αρχιτέκτονας των νέων εγκαταστάσεων ήταν ο Κωνσταντίνος Καψαμπέλης. Εκτός από τα γραφεία και την έκθεση, υπήρχε πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων, πλυντήριο και σταθμός ανεφοδιασμού καυσίμων της BP. 
H έδρα της επιχείρησης έως τότε βρισκόταν επί της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας και Καισαρείας, στην Στέγη Πατρίδος, πλησίον της Πλατείας Μαβίλη. Η "ΕΤΑΛΛΑΣ" είχε μεταφερθεί εκεί την 1η Σεπτεμβρίου 1955, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει παράλληλα η ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος επί της Λεωφ. Συγγρού. 
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 4 Μαΐου 1957, η καινούργια έκθεση ήταν έτοιμη να υποδεχθεί και να εξυπηρετήσει το κοινό. 


Στην φωτογραφία διαφήμιση της "ΤΡΑΚΤΕΛΛΑΣ" Α.Ε για τα αυτοκίνητα Fiat & Simca, τον Αύγουστο του 1959. H "ΤΡΑΚΤΕΛΛΑΣ" ήταν μετονομασία της "ΕΤΑΛΛΑΣ".  




B.A
Έρευνα & αρχείο © Hellenic Motor History




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου