Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023

Ελληνικές διαφημίσεις της Nash από το 1929. 'Εντονη προώθηση των αμερικάνικων αυτοκινήτων στην χώρα μας από τον Γ. Λαζάνη.

 


Η επιχείρηση του Γεωργίου Λαζάνη ήταν μια από τις πιο δραστήριες στον χώρο του αυτοκινήτου, κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου. 
Ο Γεώργιος Λαζάνης ήταν ο γενικός αντιπρόσωπος των αμερικάνικων αυτοκινήτων της Nash.
Λίγο μετά τα μέσα της δεκαετίας του '20 η έδρα της επιχείρησης μεταφέρθηκε από την οδό Πατησίων 380, στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 85. Εκεί ήταν τα γραφεία, η κεντρική έκθεση και το συνεργείο. Στα μέσα του 1929 εγκαινιάστηκε και δεύτερη έκθεση στο Μέγαρο της Πανεπιστημιακής Λέσχης, στην συμβολή των οδών Ακαδημίας & Ιπποκράτους.  
Εκείνη την εποχή υπήρξε έντονη διαφημιστική προβολή των προϊόντων Nash στην χώρα μας και οι πωλήσεις ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικές. 
Αν και οι συνθήκες στην εγχώρια αγορά έγιναν δύσκολες μετά το 1931, ο Λαζάνης συνέχισε να προωθεί τα μοντέλα της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, όσο επέτρεπαν τα στενά πλαίσια που είχαν εν τω μεταξύ διαμορφωθεί. 

Εδώ παρουσιάζονται καταχωρήσεις της Nash από το 1929. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμα και μέσα στην ίδια χρονική περίοδο, ο Λαζάνης δημοσίευε μια σειρά από ξεχωριστές διαφημίσεις με διαφορετική εικόνα και διαφορετικό κείμενο, συνήθως εκτενές, ώστε να προωθήσει τα μοντέλα της φίρμας. Οι παρακάτω τρεις διαφημιστικές καταχωρήσεις, για παράδειγμα, δημοσιεύτηκαν στον Τύπο της εποχής εντός του Απριλίου 1929.





Ποικιλία καταχωρήσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, με παρουσίαση των διαφόρων τύπων αμαξώματος της Nash (κλειστά και ανοικτά), η τακτική αυτή ήταν ιδιαίτερα έντονη ειδικά κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Όμως ο Λαζάνης δεν σταματούσε εκεί, εφόσον ακολουθούσε και πιο "επιθετικές" μεθόδους προώθησης. Στις 27 Οκτωβρίου 1929, παρέλασαν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας τα νέα μοντέλα της Nash για το 1930. Μια επίδειξη των πρώτων αυτοκινήτων νέου τύπου που ήρθαν στην χώρα μας, που διοργάνωσε η αντιπροσωπεία από τις 2 μ.μ έως τις 6 μ.μ εκείνης της μέρας. Δεν ήταν η μοναδική φορά που συνέβη κάτι τέτοιο από την συγκεκριμένη επιχείρηση, ώστε να διαφημίσει ζωντανά τα αυτοκίνητα Nash σε κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας.  Παρακάτω, μερικά ακόμα δείγματα από διαφημίσεις της Nash στην χώρα μας, του 1929. 

Μάρτιος 1929

Απρίλιος 1929

 
Ιούνιος 1929

Ιούλιος 1929

Οκτώβριος 1929








B.A
Έρευνα & αρχείο © Hellenic Motor History (2023)











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου