Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

To Jeep Avenger "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023".

 


Το Jeep Avenger είναι ο νικητής για τον τίτλο "Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023", μετά από μια τελετή που έγινε για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στις Βρυξέλλες. To Avenger επικράτησε με 328 βαθμούς, εξασφαλίζοντας σημαντική διαφορά από το Volkswagen ID.Buzz, που ήρθε δεύτερο με 421 βαθμούς. Είναι η πρώτη φορά που η Jeep κατακτάει τον πολυπόθητο τίτλο του θεσμού, που φέτος γιορτάζει τα 60 χρόνια του. 

Τα 57 μέλη της επιτροπής προέρχονται από 22 χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Στην τρίτη θέση ήρθε το Nissan Ariya με 211 βαθμούς, ενώ το Kia Niro τερμάτισε τέταρτο με 200 βαθμούς. Το Renault Austral κατέλαβε την πέμπτη θέση με 163 βαθμούς και το Peugeot 408 ήρθε έκτο με 149 βαθμούς. Η κατάταξη συμπληρώθηκε με το Subaru Solterra/Toyota bZ4X, που απέσπασε 133 βαθμούς.Την χώρα μας στον θεσμό εκπροσωπεί η Ελένη Ξενάκη, από το περιοδικό 4Τροχοί. Την πρωτιά έδωσε στο Jeep Avenger με 6 βαθμούς από τους συνολικά 25, για τους επτά φιναλίστ της ψηφοφορίας. 





Σχετικά με τους νικητές του θεσμού τα προηγούμενα χρόνια, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικότερα στους παρακάτω συνδέσμους:

Ο θεσμός για το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς" στην Ευρώπη. Ιστορική αναδρομή (Μέρος πρώτο: δεκαετία '60 & '70).

Ο θεσμός για το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς" στην Ευρώπη. Ιστορική αναδρομή (Μέρος δεύτερο: δεκαετία '80 & '90).

Ο θεσμός για το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς" στην Ευρώπη. Ιστορική αναδρομή (Μέρος τρίτο: η νέα χιλιετία).




B.A
 © Hellenic Motor History (2023)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου