Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021

H παρουσίαση της Lancia Fulvia Berlina στην Ελλάδα (2η σειρά, 1969)

 


H μικρομεσαία μπερλίνα της Lancia με το όνομα Fulvia είχε παρουσιαστεί το 1963. Το καλοκαίρι του 1969 η ιταλική εταιρεία παρουσίασε την 2η σειρά του μοντέλου, που είχε ανασχεδιαστεί σημαντικά τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Η ανανεωμένη έκδοση της Fulvia Berlina έκανε την επίσημη εμφάνιση της στην Ελλάδα, μέσω μιας εντυπωσιακής εκδήλωσης που διοργάνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της Lancia στην χώρα μας. 

Η "ΔΑΜΑΡ" Α.Ε αποκάλυψε το νέο μοντέλο στο ξενοδοχείο Χίλτον, στις 19 Νοεμβρίου 1969. Καλεσμένοι ήταν οι συντάκτες των αθηναϊκών εφημερίδων αλλά και πλήθος επισήμων. Ο πρόεδρος του Δ.Σ της "ΔΑΜΑΡ" Α.Ε, κ. Δαμάσκος, παρουσίασε τα νέα χαρακτηριστικά της Fulvia ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εμπορική επιτυχία του μοντέλου στην ελληνική αγορά. Πράγματι, η 2η σειρά της Fulvia Berlina αποδείχθηκε ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Lancia στην χώρα μας, με δεδομένο ότι οι πωλήσεις της εταιρείας τα αμέσως επόμενα χρόνια σημείωσαν σημαντική άνοδο (1970-1972). 

Στην Ελλάδα η Fulvia Berlina ήταν διαθέσιμη με τον κινητήρα των 1.199 cc (8 φορ. ίπποι). Εξωτερικά χαρακτηριστική ήταν η νέα σχεδίαση της μάσκας, καθώς και του πίσω μέρους. Εσωτερικά υπήρχε νέος πίνακας οργάνων πλήρως εξοπλισμένος, επιδαπέδιο κιβώτιο ταχυτήτων 4 σχέσεων και καθίσματα νέας σχεδίασης. 

Στην δεξίωση που ακολούθησε, παρευθρέθηκαν ο υφυπουργός Εμπορίου κ. Γεώργιος Γεωργακέλος, ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου κ. Αθ. Παλλάντιος, ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Βιομηχανίας κ. Διον. Σπέντζας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων κ. Δημήτριος Μαρινόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Σθλλόγου Αθηνών κ. Γ. Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Βογιατζής, ο αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Τ κ. Δημητριάδης και πολλοί άλλοι. 






B.A
Έρευνα & αρχείο © Hellenic Motor History (2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου