Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Το Kia EV6 Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

 


Το Kia EV6 κέρδισε τον τίτλο "Car of the Year" 2022, σε εκδήλωση που έγινε στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου Palexpo στην Γενεύη. 

Είναι η πρώτη φορά που η Kia κερδίζει το έπαθλο στον θεσμό, κερδίζοντας 279 βαθμούς ως κορυφαία επιλογή 12 κριτών δημοσιογράφων. Στην δεύτερη θέση ήρθε το Renault Mégane E-Tech Electric, που συγκέντρωσε 265 βαθμούς. Το Hyundai Ioniq 5 τερμάτισε τρίτο με μικρή διαφορά, στους 261 βαθμούς. Σκληρή μάχη μεταξύ εκπροσώπων της νέας γενιάς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων λοιπόν, με το EV6 το πρώτο κορεάτικο μοντέλο που κερδίζει τον ευρωπαϊκό τίτλο για το "Αυτοκίνητο της Χρονιάς". Το Peugeot 308 ήταν το μοναδικό υποψήφιο μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης και ήρθε στην τέταρτη θέση της ψηφοφορίας, με 191 βαθμούς. Ακολούθησαν τα ηλεκτρικά Skoda Enyaq IV (185 β.), Ford Mustang Mach-E (150 β.) και Cupra Born (144 β.). Το Kia EV6 κατάφερε να κερδίσει χάρη σε μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως η νέα πλατφόρμα Electric-Global Modular Platform (E-GMP), η αυξημένη αυτονομία, ο περιορισμένος χρόνος φόρτισης και τα πρωτόγνωρα επίπεδα συνδεσιμότητας στο εσωτερικό του. 

Τα αποτελέσματα προήλθαν από την συμμετοχή 59 δημοσιογράφων από 22 Ευρωπαϊκές χώρες. Αρχικά τα μέλη ήταν 61 όμως η επιτροπή αποφάσισε να αναστείλει το δικαίωμα ψήφου των δύο Ρώσων δημοσιογράφων, μετά τα τραγικά γεγονότα στην Ουκρανία. 

Σχετικά με το ξεκίνημα και την πορεία της Kia Motors στην ελληνική αγορά, μπορείτε να διαβάσετε εδώ .




B.A
  © Hellenic Motor History (2022)
Photo: caroftheyear.org


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου