Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Citroen - Unico Α.Ε



1 Ιανουαρίου 1971
Ανάθεση της αντιπροσωπείας Citroen στους αδελφούς Κοντογούρη, για τη Βόρειο Ελλάδα.
Οι αδελφοί Κοντογούρη ήταν γνωστοί στο χώρο ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του '60, με την ίδρυση της "ΦΑΡΚΟ", το 1961. Η εν λόγω επιχείρηση ανέλαβε την παραγωγή του Farmobil, στην Θεσσαλονίκη. Το όχημα αυτό προοριζόταν για εξαγωγή, εφόσον δεν κατάφερε να πάρει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στην Ελλάδα. Λίγο αργότερα, η "ΦΑΡΚΟ" εξαγοράστηκε από την αμερικάνικη Chrysler, στην οποία πουλήθηκαν και τα αποκλειστικά δικαιώματα παραγωγής.
Οι αδελφοί Κοντογούρη επανήλθαν δυναμικά, ως κατασκευαστές, τη δεκαετία του '70 με την δημιουργία του θρυλικού Citroen Pony της "NAMCO Α.Ε". Η παραγωγή του Pony, γινόταν σε μονάδα 12.000 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη. 
Οι Πέτρος, Κωνσταντίνος, Γεράσιμος και  Βίκτωρας Κοντογούρης ανέλαβαν την πώληση και το service των αυτοκινήτων Citroen στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω της "UNICO A.E", από το 1971 και για μια δεκαετία. Η έδρα ήταν στη Θεσσαλονίκη (Αγίας Σοφίας 26). Εκείνη την εποχή ξεκινούσε στη χώρα μας και η πορεία του μοντέλου "GS". Το αυτοκίνητο βρισκόταν στην δημοφιλή κατηγορία των 8 φορ. ίππων, από την οποία η γαλλική εταιρία απουσίαζε ως τότε, και ήταν υπεύθυνο για την σημαντική αύξηση των πωλήσεων της Citroen στη χώρα μας, τα επόμενα χρόνια. 


Citroen GS






B.A
Αρχείο © Hellenic Motor History


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου