Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Δύο χρόνια Hellenic Motor History



To Hellenic Motor History ξεκίνησε την πορεία του δύο χρόνια πριν, στις 8 Απριλίου 2017. 
Ο σκοπός ήταν και είναι η έρευνα γύρω από τον χώρο του αυτοκινήτου στην Ελλάδα. 
Ποιές ήταν οι συνθήκες μέσα στις οποίες διαδόθηκε και επεκτάθηκε η χρήση του αυτοκινήτου, σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο; Ποιοι παράγοντες επηρέασαν την πορεία του, αρνητικά ή θετικά; Ποιό ήταν το νομοθετικό πλαίσιο και οι κανόνες της εγχώριας αγοράς; 
Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία έρχεται να απαντήσει το H.M.H.
Φυσικά, ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν το αυτοκίνητο. Οι επιχειρήσεις που ασχολήθηκαν με την εισαγωγή των διαφόρων αυτοκινήτων, ανά τις δεκαετίες, και οι άνθρωποι πίσω από αυτές. Οι φίρμες που έδωσαν το παρόν στην ελληνική αγορά, από την εμφάνιση του αυτοκινήτου έως σήμερα. 
Σίγουρα δεν θα μπορούσε να λείπει η αναφορά στην εικόνα της αγοράς αυτοκινήτου, όσον αφορά στις τάσεις που επικράτησαν ανά χρονική περίοδο και η εξέλιξη των πωλήσεων. 
Όλα τα θέματα και οι πληροφορίες που δημοσιεύονται είναι προϊόν πρωτογενούς έρευνας. Ο αντικειμενικός σκοπός είναι, όλες οι πληροφορίες να είναι όσο το δυνατόν πιο έγκυρες και ακριβείς γίνεται. Κάτι όχι πάντα εύκολο να επιτευχθεί, όταν πρόκειται για εποχές πολύ μακρινές, όπως η περίοδος του μεσοπολέμου. Παρόλα αυτά, το Η.Μ.Η έχει κάνει αποκλειστικά  αφιερώματα για την αγορά και την δραστηριότητα των εισαγωγικών επιχειρήσεων εκείνης της περιόδου. 
Σε αυτά βέβαια προστίθεται και το σπάνιο φωτογραφικό υλικό (διαφημιστικές καταχωρήσεις κ.α), που συνοδεύει τα κείμενα και εμφανίζεται για πρώτη φορά εδώ. 
Η πορεία για την ανακάλυψη της ιστορίας των τροχών στην Ελλάδα συνεχίζεται. Επιπλέον, θα υπάρχουν αναφορές σχετικά με το αυτοκίνητο στην Κύπρο. 


Ταξίδι στον χρόνο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο του Hellenic Motor History blogspot, που συμπληρώνει 2 χρόνια παρουσίας στο διαδίκτυο.  







B.A
Αρχείο: Hellenic Motor History © 
Aρχική φωτογραφία από Roger Wollstadt, Ρόδος 1967

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου