Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Σχολή για Σωφερίνες (1964)



Η πιο γνωστή και πιο αγαπητή σχολή οδηγών στην Ελλάδα είναι αυτή του Μπάμπη και του Ντίνου. 
Φυσικά, πρόκειται για την σχολή που έχουμε γνωρίσει μέσα από την ταινία "Σχολή για Σωφερίνες", του 1964. 

Σε αυτήν απευθύνονται και πολλές γυναίκες που επιθυμούν να μάθουν να "σωφάρουν". Όμως ο Ντίνος (Ανδρέας Μπάρκουλης) αναλαμβάνει την εκμάθηση σε όλες τις νεαρές και όμορφες πελάτισσες, αφήνοντας στον συνεταίρο του Μπάμπη (Θανάσης Βέγγος) όλες τις... λιγότερο όμορφες και αρκετά πιο ώριμες.
Αυτό αλλάζει όταν ο Μπάμπης αντιδράει σε αυτή την κατάσταση και αναλαμβάνει να μάθει οδήγηση την Μίρκα (Ντίνα Τριάντη), την οποία σύντομα ερωτεύεται. Η Μίρκα είναι κληρονόμος μια μεγάλης περιουσίας, όμως μπορεί να την πάρει μόνο αν παντρευτεί. Έως τότε την διαχείρισή της έχει ο θείος της (Ζαννίνο). Θέλοντας να ξεφύγει από την κηδεμονία του, η Μίρκα αποφασίζει να κάνει πρόταση γάμου στον Μπάμπη. 
Παράλληλα, ο Ντίνος διατηρεί δεσμό με την Άννυ (Σιμόνη Κυριακίδου), στην οποία έκανε μαθήματα. 
Μετά τον γάμο, ο Μπάμπης αναλαμβάνει το εργοστάσιο της Μίρκας. Μαζί του παίρνει και τον Ντίνο, ως υποδιευθυντή. Όμως, ενώ είναι ερωτευμένος μαζί της δεν μπορεί να αντέξει τον ρόλο του ψεύτικου συζύγου και αποχωρεί. Μόνο τότε η Μίρκα καταλαβαίνει πως και εκείνη τον αγαπάει πραγματικά και όλα θα έχουν αίσιο τέλος. 

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του '60, που το αυτοκίνητο έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση. 
Ως "συμπρωταγωνιστές" εμφανίζονται ένα Singer Convertible, ένα Skoda και ένα DKW (Auto Union) 1000 Sp. 




Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου 1964
Παραγωγή & Σκηνοθεσία: Κώστας Στράντζαλης 
Σενάριο: Γιώργος Ολύμπιος

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Ντίνα Τριάντη, Σιμόνη Κυριακίδου, Ζαννίνο, Άγγελος Θεοδωρόπουλος, Πόπη Δεληγιάννη, Αθηνά Μερτύρη, Μαίρη Μεταξά, Άννυ Πασπάτη, Ταϋγέτη, Ράλλης Αγγελίδης, Γιάννης Μωραΐτης κ.α.

Στο τραγούδι εμφανίζονται οι Μανώλης Χιώτης και Μαίρη Λίντα. 




B.A
Αρχείο Hellenic Motor History © 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου