Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Κυπριακές διαφημίσεις της Ford UK στις αρχές της δεκαετίας του '60




Καταχώρηση της Ford UK για την κυπριακή αγορά, τον Φεβρουάριο του 1960. 
Κεντρική αντιπροσωπεία για τα βρετανικά μοντέλα της Ford ήταν η "Σ. & Γ. Κολοκασίδης" ΛΤΔ (Λίμιτεδ), με έδρα στην Λευκωσία και υποκατάστημα στην Βαρώσια (Αμμόχωστος). 
Tα γερμανικά μοντέλα της Ford Werke διέθεταν ξεχωριστή αντιπροσωπεία, την "GLAMICO" LTD, με έδρα στην Λευκωσία. Αργότερα, περί τα μέσα της δεκαετίας του '60, η "Σ. & Γ. Κολοκασίδης" διέθετε και τα γερμανικά Taunus, σε Λεμεσό, Αμμόχωστο και Λάρνακα. 

Η παρουσία της Ford στην Κύπρο χρονολογείται από το 1916, όταν την άνοιξη εκείνης της χρονιάς η συγκεκριμένη επιχείρηση ανέλαβε την αντιπροσωπεία της μητρικής Ford Motor Company. 
Την εποχή της καταχώρησης (1960), η "Σ. & Γ. Κολοκασίδης" ΛΤΔ είχε παράλληλα την αντιπροσωπεία των βρετανικών μοτοσυκλετών της BSA καθώς και των ηλεκτρικών συσκευών της Electrolux σε Λευκωσία και Αμμόχωστο. H δραστηριότητα της δεν περιορίστηκε εκεί, εφόσον ανέλαβε και άλλες μεγάλες εταιρείες, όπως την Dunlop (ελαστικά) και την General Electric σε Λεμεσό και Αμμόχωστο.

Στις 4 Φεβρουαρίου 1960 η "Σ. & Γ. Κολοκασίδης" ΛΤΔ εγκαινίασε στην Λευκωσία έναν μεγάλο σύγχρονο σταθμό εξυπηρέτησης των κατόχων Ford. Oι νέες εγκαταστάσεις είχαν έκταση πάνω από 2.780 τ.μ και διέθεταν χώρο επισκευής αυτοκινήτων και τρακτέρ, λιπαντήριο, πλυντήριο, βαφείο,  πρατήριο βενζίνης της Mobilgas, αποθήκη και πωλητήριο ανταλλακτικών και αίθουσα αναμονής πελατών. 




'Αλλη μια καταχώρηση από τον Ιανουάριο του 1963 για τα Ford Zephyr & Zodiac. 


 Ford Thames, επαγγελματικά, Μάιος 1960






B.A
Έρευνα & αρχείο Hellenic Motor History © 2019



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου