Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Το Fiat 125 στην Ελλάδα



To 1967 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για την Fiat στην Ελλάδα. Χάρη στο μεσαίο οικογενειακό "124", στους 8 φορ. ίππους, η ιταλική εταιρεία κυριαρχούσε στην εγχώρια αγορά. 
Το "124" είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορα στην Ελλάδα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τον Σεπτέμβριο του 1966.

Όμως η Fiat, παρουσίασε ένα νέο μοντέλο και στην 32η Δ.Ε.Θ, τον Σεπτέμβριο του 1967. Αυτή τη φορά ήταν το "125", στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία. Οι διαστάσεις ήταν αυξημένες σε σχέση με το "124", ενώ ήταν εφοδιασμένο με κινητήρα 1.608 κυβ. εκατοστών, απόδοσης 90 ίππων. 
Εκτός από τη παρουσία του αυτοκινήτου στο περίπτερο της "ΝΟΡΘΕΛΛΑΣ" Α.Ε  (αντιπροσωπεία της Fiat στην Βορ. Ελλάδα), στις 15 Σεπτεμβρίου έγινε και μια ξεχωριστή εκδήλωση για την επίδειξη του αυτοκινήτου στον χώρο του γηπέδου της ΧΑΝΘ. Στο γεγονός αυτό βρέθηκαν πολλοί καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων και ευρωπαίοι δημοσιογράφοι. 

Μια εβδομάδα αργότερα, η κεντρική αντιπροσωπεία της Fiat στην Ελλάδα, "ΤΡΑΚΤΕΛΛΑΣ" Α.Ε, διοργάνωσε επίσημη εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου μοντέλου στο ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών. 
Παράλληλα με το "125" έγινε επίδειξη και του "124" Sport Coupe, που επίσης είχε παρουσιαστεί την ίδια εποχή. 
Στο Χίλτον βρέθηκαν πολλοί καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, του επιχειρηματικού κόσμου, συνεργάτες του δικτύου της Fiat στην Ελλάδα, διάφοροι οικονομικοί παράγοντες και, φυσικά, δημοσιογράφοι. 

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, έγινε προβολή ειδικού φιλμ σχετικά με το νέο μοντέλο, ενώ τα αυτοκίνητα επίδειξης στο ξενοδοχείο πλαισίωναν μανεκέν ντυμένα με την τελευταία λέξη της μόδας. 

To Fiat 125 στο περίπτερο της "ΝΟΡΘΕΛΛΑΣ" στην 32η Δ.Ε.Θ, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας. Δίπλα του ένα 124 Sport Spider. 
(φωτογραφία: εφημ. "ΕΞΠΡΕΣ", 12/9/1967)







B.A
Έρευνα & αρχείο Hellenic Motor History © 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου