Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Η ιταλική γραμμή στην Ελλάδα, από την Fiat

 


Το 1978 η Fiat ήταν η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα. Η γκάμα της διέθετε μοντέλα που κάλυπταν όλες τις ανάγκες, από το μικροσκοπικό 126 μέχρι το πολυτελές 132 Top Manager και το σπορ διθέσιο X1/9. Περί τα μέσα της ίδιας χρονιάς ήταν διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και το ανανεωμένο μεσαίο οικογενειακό της μοντέλο, το 131 Mirafiori & Supermirafiori. H αντιπροσωπεία της Fiat στην Ελλάδα, "Τρακτελλάς" Α.Ε, προώθησε το συγκεκριμένο μοντέλο κάνοντας αναφορά στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ το 1977, το οποίο η Fiat κέρδισε με το 131 Abarth.   

Tην ίδια εποχή, η Fiat διοργάνωσε μια εκδήλωση με τίτλο "Ιταλική γραμμή". Η εκδήλωση αυτή έγινε σε συνεργασία με την ελληνική αντιπροσωπεία και τους συνεργάτες της, με διάρκεια από τις 23 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου 1978. Σκοπός της ήταν να προβληθούν ορισμένα από τα πιο γνωστά ιταλικά προϊόντα στον ίδιο χώρο με τα αυτοκίνητα της Fiat. O χώρος αυτός δεν ήταν άλλος από την έδρα της "Τρακτελλάς" Α.Ε, στην Λεωφ. Συγγρού 73. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην διοργάνωση ήταν οι Ellesse (είδη σπορ), Nordica (μπότες σκι), Gucci (δερμάτινα είδη), Aurora (στυλογράφοι), Olivetti (γραφομηχανές), Artemide (φωτιστικά γραφείου), Missoni (ενδύματα), Sambonet (μεταλλικά είδη σερβιρίσματος) και αρκετές άλλες. Πρόθεση δεν ήταν να γίνει απλώς επίδειξη του design αλλά και της ποιότητας των υλικών, του φινιρίσματος και του καλού γούστου των ιταλικών προϊόντων. Και φυσικά, μια αφορμή να έρθει το κοινό σε επαφή με τα νέα μοντέλα της Fiat.  


Το 131 Supermirafiori ήταν το νεότερο μοντέλο στις εκθέσεις της Fiat στις αρχές καλοκαιριού 1978, όταν έγινε η εκδήλωση "Ιταλική γραμμή" στην έδρα της ελληνικής αντιπροσωπείας.





Β.Α
Έρευνα & αρχείο: Hellenic Motor History © (2021)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου