Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

Τζιπ, Περίπτερο Κι'Αγάπη (1957)

 

Ο Τάσος (Ν. Σταυρίδης) διατηρεί περίπτερο σε μια συνοικία της Αθήνας και είναι ερωτευμένος με την Φούλα, μια μοδίστρα. Όμως, για την ίδια γυναίκα ενδιαφέρεται και ο Τώνης (Γ. Γκιωνάκης), συνέταιρος του εύπορου Θανασέα που μένει στη γειτονιά. Ο Τώνης είναι ένας ελαφρόμυαλος νέος που τον ενδιαφέρει μόνο να επιδεικνύει τα χρήματά του, κυκλοφορεί με ένα τζιπ και παριστάνει τον γόη.
Έτσι, πολύ γρήγορα θαμπώνει τη Φούλα με τις υποσχέσεις του για μια καλύτερη ζωή.
Ο Τάσος δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Μια μέρα η τύχη θα τον οδηγήσει να την σώσει από τα χέρια του Τώνη όταν αυτός της επιτίθεται ερωτικά σε μια παραλία, παρά τη θέληση της. Μαζί με τον Τάσο είναι και ο φίλος του ο Βαγγέλης.
Πάνω στον καυγά, ο Τώνης μένει αναίσθητος και τότε οι δύο φίλοι και η Φούλα το σκάνε με το τζιπ του.
Με τα πολλά φτάνουν στη γειτονιά τους, όμως ο Τάσος που βρίσκεται στο τιμόνι χωρίς να γνωρίζει πολλά από οδήγηση, ρίχνει κατά λάθος το όχημα πάνω στο περίπτερο και το καταστρέφει. Βέβαια στο τέλος όλα θα πάνε καλά τα πράγματα θα πάρουν τον δρόμο τους και η Φούλα θα γίνει δική του.

Μια χαριτωμένη κωμωδία με ωραίες ερμηνείες και έντονο το άρωμα της παλιάς Αθήνας, πίσω στην δεκαετία του '50.
Ανάμεσα στα λίγα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους τηε πρωτεύουσας, υπάρχουν και τα τζιπ που περνούν με ταχύτητα δίπλα από το περίπτερο. Αυτά αποτελούν τον μόνιμο φόβο του ιδιοκτήτη του και τα αποκαλεί "σκοτώστρες". Έχει διαρκώς την έγνοια μη πέσει κανένα πάνω του και το διαλύσει. Τελικά η μοίρα τον οδηγεί να το ρίξει μόνος του με ένα τζιπ!

Το σενάριο είναι του Κώστα Μαίανδρου και η σκηνοθεσία της Μαρίας Πλυτά ("Τα Αρραβωνιάσματα", "Εύα", "Δούκισσα της Πλακεντίας" κ.α), σε παραγωγή της Ανζερβός. Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 1957


Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Νίκος Ρίζος, Γιάννης Γκιωνάκης, Μαρίκα Νέζερ, Κώστας Χατζηχρήστος, Σοφία Ματδιουδάκη (Σωφρονία), Σούλα Εμμανουήλ, Δήμος Σταρένιος, Βίλμα Κύρου, Φραγκίσκος Μανέλλης, Κούλα Αγαγιώτου, Κώστας Πομόνης, Διονυσία Ρώη.

Η ταινία έκοψε 34.324 εισιτήρια και ήρθε στην 10η θέση ανάμεσα σε 30 ταινίες, τη σαιζόν 1956-1957.

 




Β.Α
Hellenic Motor History © (2022)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου