Τρίτη 29 Μαρτίου 2022

Παλιές ελληνικές διαφημίσεις των επαγγελματικών αυτοκινήτων Bradford

 


Τα Bradford ήταν ελαφρά επαγγελματικά αυτοκίνητα της βρετανικής Jowett Cars Limited, που κατασκευάστηκαν από το 1946 έως το 1953. H ονομασία Bradford προήλθε από την περιοχή που βρισκόταν η μονάδα παραγωγής και η απλή τους σχεδίαση ήταν αρκετή ώστε να καλύπτουν τις βασικές μεταφορικές ανάγκες της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου. Ήταν διαθέσιμο σε έκδοση με καρότσα (pickup), με κλειστό αμάξωμα (van) και estate (με πίσω κάθισμα και παράθυρα), ενώ κάτω από το καπό υπήρχε ένας κινητήρας 1.005 cc.

Τα ελαφρά φορτηγά της Bradford ήρθαν και στην Ελλάδα ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του '40 (τουλάχιστον από το 1948). Γενική αντιπροσωπεία ήταν η "Εμπορία Αυτοκινήτων" Α.Ε, με έδρα στην οδό Αγίου Μελετίου 65. Η ίδια επιχείρηση έφερε κάποια στιγμή στην χώρα μας και το επιβατικό Jowett Javelin, που κατασκεύαζε η βρετανική εταιρεία την ίδια εποχή με το Bradford. Πάντως η προώθηση των επαγγελματικών οχημάτων ήταν αρκετά έντονη, ειδικά στις αρχές της δεκαετίας του '50. 

Περισσότερα για την ιστορία της Jowett, που έπαψε να λειτουργεί το 1954, μπορείτε να διαβάστε εδώ (στα αγγλικά).


Καταχώρηση από τον Σεπτέμβριο του 1950, που εικονίζονται όλες οι εκδόσεις του Bradford. Η αρχική καταχώρηση (επάνω) είναι από τον Μάιο του 1951.








Β.Α
Αρχείο: Hellenic Motor History © 2022


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου