Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

Ελληνική διαφήμιση της Volvo το 1953




H εταιρεία "Σαρακάκης & Καλόμοιρος" είχε ιδρυθεί το 1924 και δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην Μακεδονία με έδρα την Θεσσαλονίκη. Η επιχείρηση ασχολήθηκε κυρίως με την εμπορία αυτοκινήτων, όμως επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς. Για παράδειγμα, κατά την διάρκεια του μεσοπολέμου, η "Σαρακάκης & Καλόμοιρος" είχε την αντιπροσωπεία των αμερικάνικων ραδιοφώνων της Atwater Kent και της General Electric, για την Βόρεια Ελλάδα, στην οδό Τσιμισκή 60. 

Μεταπολεμικά οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν στην πρωτεύουσα. Η "Σαρακάκης & Καλόμοιρος" ανέλαβε την αντιπροσωπεία των σουηδικών φορτηγών, λεωφορείων και επιβατικών αυτοκινήτων της Volvo. 
Η έδρα βρισκόταν επί της οδού Πατησίων 64, όμως το φθινόπωρο του 1955 μεταφέρθηκε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 43. 
Ήταν η επιχείρηση που συνέδεσε το όνομά της με την "χρυσή" εποχή της Volvo στην Ελλάδα, στις αρχές της δεκαετίας του '60.
Η εικονιζόμενη καταχώρηση είναι από τον Μάιο του 1953 και αφορά την προώθηση του Volvo PV444. Πάντως, φαίνεται πως η ζήτηση ήταν εξαιρετικά περιορισμένη, εφόσον το 1953 οι εισαγωγές επιβατικών αυτοκινήτων από την Σουηδία ανήλθαν σε μόλις οκτώ (8) μονάδες! 






B.A
Αρχείο  © Hellenic Motor History (2020)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου