Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Σπάνια ελληνική διαφήμιση της Citroën από το 1930



Ιούνιος 1930. Καταχώρηση για το μοντέλο "C4" της Citroën, από τον γενικό αντιπρόσωπο Μενέλαο Μεταξά. Ο ίδιος επιχειρηματίας είχε παράλληλα την αντιπροσωπεία των αμερικάνικων αυτοκινήτων της Packard, με έδρα στην οδό Φιλελλήνων 4.
Είναι χαρακτηριστική η αναφορά στην άνεση των γαλλικών αυτοκινήτων, ένα στοιχείο που αποτέλεσε βασικό πλεονέκτημα της Citroën και τις επόμενες δεκαετίες. 
Σύμφωνα με την έρευνα, η διαφημιστική δραστηριότητα της εταιρείας στην χώρα μας εκείνη την εποχή ήταν ιδιαίτερα περιορισμένη. Το γεγονός αυτό δικαιολογείται από την χαμηλή ζήτηση για γαλλικά αυτοκίνητα εκείνη την περίοδο.
Έως την εποχή δημοσίευσης της εικονιζόμενης καταχώρησης, το πρώτο εξάμηνο του 1930, οι εισαγωγές αυτοκινήτων από την Γαλλία, ανήλθαν σε συνολικά 33 μονάδες. Η Citroën διέθεσε στην Ελλάδα για όλο το 1930, περί τα 14 αυτοκίνητα. 

Citroën C4 Berline (1929-1932), με 4κύλινδρο κινητήρα 1.628 c.c.



Β.A
Aρχείο Hellenic Motor History © 2020

Η δημοσίευση είναι προϊόν έρευνας του hellenic motor history και δημοσιεύεται αποκλειστικά στο παρόν ιστολόγιο. Απαγορεύεται ρητά η ολική ή μερική αναδημοσίευση και αναπαραγωγή σε οποιοδήποτε ιστοσελίδα ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς προηγουμένως να έχει δοθεί η συγκατάθεση και με τον όρο ότι θα αναφέρεται η πηγή προέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου